VÆLG IKKE HVIDE VÆGGE

Hvide vægge har jeg aldrig været fan af.

Og med det mener jeg hvide vægge i et helt hjem. Enkelte vægge må gerne være hvide men er det hele hvidt bliver et hjem nemt koldt og upersonligt, efter min opfattelse.

Jeg har været i hjem, med kun hvide vægge, hvor det på forunderlig vis har ladet sig gøre at skabe hyggen….men der er godt nok langt imellem.

Forleden da min kære svigerinde spørger mig hvilke farver de bør vælge til deres nyistandsatte hjem, satte det tankerne i gang. Som hun sagde…”vi tænker egentlig bare at vi maler det hvidt nu, kan slet ikke overskue farver efter alt det byggeri, nu vil vi bare være færdige”.
Og der er stor forståelse herfra, selvfølgelig vil man gerne være færdig med sit hjem. Men en forhastet beslutning om at male det hele hvidt, er en skam.

farver_gittelacarriere

At tage sig tid til at finde de rigtige farver og nuancer er utrolig vigtigt, for ikke at ende med det kolde og upersonlige hjem.

Jeg foreslog hende fire forskellige beige farver, der alle lå tæt på hinanden på farveskalaen. Samt en grå som hun ønskede.

Nu bliver de så brugt i boligen i stedet, og jeg garanterer for at deres hjem får 100% mere personlighed, varme, charme og hjerterum….end hvis de havde valgt den nemme og hurtige løsning, med den hvide maling.

Det betaler sig på den lange bane, IKKE bare at vælge den sikre hvide farve!

6 replies
 1. Birgitte Andersen says:

  Jeg har lyse vægge med glasvæv og Nu ønsker jeg bare at sætte lækre tapeter op, meeen min mand siger at så skal væggene spartles ud og pudses – kors – det er for meget arbejde, selvom det ikke bliver mig der skal gøre arbejdet. Han er håndværker.
  Jeg tænkte om man ikke kunne bruge limlak til at sætte tapetet op med uden at gøre noget ellers ved væggene. (Vintage tapeter). Nogen der har prøvet ??

 2. Gitte Lacarriere says:

  Hej Annebirgitte
  God ide med tapet. Jeg har tidligere hængt det på glasvæv ved at bruge tapetklister, men det kommer an på både klistret OG på tapetet om det fungerer. Måske du kan prøve dig frem, lave en lille test. Held og lykke med projektet!
  Gitte

 3. Heidi Rasmussen says:

  Hvordan undgår man ved f.eks. beige farver, at det kommer til at se nikotingult/ misfarvet ud. Har helt hvide vægge og jeg hader dem inderligt. Desuden kan det være svært at se, hvad der kunne fungere evt. I en lille gang/ entré.

 4. Gitte says:

  Der er jo mange farver at vælge imellem, så det kan helt sikkert være svært. Men køb en træplade, og male den to forskellige beige farver, en på hver side. Så kan du placere den i gangen, og se hvordan den fungerer både morgen og aften.
  Gitte

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *