To knuder og en ny kjole

TO KNUDER OG EN NY KJOLE

Jeg ved det godt, at livet kan vende sig 180 grader på et split sekund, at alt kan ændres på ingen tid. Fandt ud af det første gang da jeg havde brystkræft for to år siden. Og så i de seneste dage.

Jeg fandt to knuder, og når man gør det, med det jeg har oplevet. Så bliver man bange, meget bange. Al mulig sund fornuft ryger fluks ud af vinduet, og frygten og angsten tager over. Fy for den.

Nu er jeg så på den anden side. Efter et besøg hos lægen, fik jeg afkræftet det værste og jeg er sund og rask.

Udover at tage dykket helt ned under gulvbrædderne, rumstere rundt dernede med håb om at finde hoved og hale i alle følelserne og bekymringerne, så giver det også noget.

Det giver lyst til livet. Lyst til selvforkælelse, og noget så banalt som de små ting.

Det gjorde også at jeg lod mig selv spise kababmix til frokost, drak kaffe både til morgen og til formiddag og nu igen til den store sukkerholdige flødeskumskage jeg spiste med min søn til eftermiddagen. Og det gjorde at jeg købte en ny kjole….og en trøje, og en cardigan, og fire par glimmerstrømper. Og en rød læbestift.

For fanden da! Det må jeg nemlig godt, for jeg kan og jeg fortjener det fandme.

Jeg passer på mig selv på alle plan. Kost, motion, holder mig fra giftige mennesker, beskæftiger mig med det jeg elsker, og har masser af kærlighed i mit liv. Og nu fik jeg lov til at huske på at der også er usund mad at nyde, lækkert tøj at købe, og små ting at sætte pris på.

Føj hvor blev jeg bange. Men tårerne er grædt, og jeg går videre.

Eftermiddagen står på arbejde på den nye “daybed” i stuen, hjemmelavede burgere med sønnike, og endnu mere selvforkælelse. Det skal bare nydes…..

8 replies
 1. Edith Nørretranders
  Edith Nørretranders says:

  Glæder mig så meget på dine vegne. Prøver selv at skønne på alt det skønne livet har givet og stadig giver mig, det er ingen selvfølge.
  Kærlig hilsen Edith

  Reply
 2. Susanne Aagaard
  Susanne Aagaard says:

  Så dejligt at du ikke fejlede noget jeg har også været der men er så ” heldig” at jeg bare har nogle knuderede bryster super lækker kjole du har købt hvor er den fra? Mange venlige og positive hilsner fra mig

  Reply
  • Gitte
   Gitte says:

   Godt du er sund og rask, kjolen er fra Vero Moda. Dog en anelse friskere i farven end på billedet:o)
   Gitte

   Reply
 3. mie bech
  mie bech says:

  når jeg læser det du skriver, tænker jeg om mig selv…. hvad hvis det var dig. laver jeg det jeg elsker… eller laver jeg bare det der giver mest smør på brødet… måske skal jeg til at tænke på hvad jeg faktisk helst ville lave… og hvordan sørger jeg så for at jeg kan leve af det… tak for en rusker i hverdagen.

  Reply
  • Gitte
   Gitte says:

   Det er jeg glad for Mie, for lige præcis det er noget så vigtigt. Jeg ønsker dig al mulig held og lykke! Gitte

   Reply
 4. Margrethe Bjerregaard
  Margrethe Bjerregaard says:

  Kære dejlige Gitte.
  Hvor er jeg glad for at vide, at du er helt ok <3
  Sikke en forskrækkelse ..! Og sikke skønt, at du hurtigt får det vendt til noget godt, glædesfyldt, og rart for dig selv, – og sønnike 🙂
  Ved godt at det allerede er "længe siden" nu, men jeg har lige læst din blog, og havde brug for at sende dig et digitalt kram.
  Det være hermed gjort – rigtig god søndag

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kunstudsalg hos MANGT.dk©MANGT.dk/GitteLykke
Karma Bowl for your dreams by MANGT.dk®mangt.dk/GitteLykke
Kreativ og bæredygtig workshop med Gitte Lykke®mangt.dk/GitteLykke