TAPET AF LÆSTE BOGSIDER

Inden ferien var jeg på Vestbjerg Skole i Nordjylland, for at tapetsere en væg på lærerværelset. Det tog et par dage, og jeg er SÅ glad for resultatet!

Tanken bag er at give et rum varme og atmosfære, ved at bruge læste bøger som tapet. Der skal ikke meget til for at det fungerer, og virkeligt løfter et helt rum.

Jeg var alene om klisterarbejdet, men havde dog selskab. DR1 var med, hvilket altid gør dagen lige lidt sjovere. De filmer mig til et nyt program der går i luften i oktober, FRA YT TIL NYT! Hu ha det bliver spændende at se resultatet…og mine ideer på skærmen.

Nå men kig med her…og se hvordan et rum er blevet transformeret, blot ved brug af læste bøger.

bogtapet_lacarriere

tapet_boeger_lacarriere

lacarriere_bogveg lacarriere_tapetafbogerMan kan også gøre det med f.eks. tegneserier eller eventyrbøger, sidstnævnte brugte jeg i en SFO hvor der også være vægge der skulle dekoreres.
Det gælder egentlig bare om at tænke lidt anderledes end ellers, at bruge de materialer vi allerede har ved hånden og dermed skabe nye og spændende omgivelser…med genbrug.

 

11 replies
 1. Gitte Lacarriere says:

  Jeg har brugt limlak Tina, det er nemmere at arbejde med end tapetklister…efter min mening:o)
  Gitte

 2. Gitte Lacarriere says:

  Hej Anne
  Ja det gjorde jeg. Limlak på papiret inden det sættes op, og limlak på efterfølgende når det er tørt. Det er dog vigtigt at undgå luftbobler, og tørre plamager. Men det er ikke svært at sætte op:o) God fornøjelse.
  Gitte

 3. Morten says:

  Hej Gitte,

  Jeg overvejer at lave en væg med polaroidbilleder. Tror du limlak er vejen frem her også? Eller fungerer det bedst med tynde sider såsom avis, ordbogssider, bladsider o.lign. Polariodbilleder er jo tykkere og suger ikke væste på samme måde. Ville være ærgerligt at ødelægge billederne jo. Men jeg ønsker en effekt hvor de kommer til at fungere som tapet, og hvor billeder stadig står skarpt på trods af lakeringen.

  Mange tak

 4. Gitte Lacarriere says:

  Hej Morten
  Jeg tænker at du ikke skal lime dem op på væggen med limlak, det vil ikke fungere. Du kan enten sætte dem op med elefantsnot. Men jeg vil nok nærmere kopiere dem, og sætte dem op med limlak på for og bagside. Så kopier så mange der kan være på en A4 side, så har du nemt og billigt dit eget tapet. Det kan naturligvis også gøres hos de forskellige tapetfirmaer på nettet, hvor du kan designe dit eget tapet. Dog til en anden pris, men måske en bedre kvalitet.
  Held og lykke med projektet!
  Gitte

 5. Dorthe hansen says:

  Hej Gitte
  Kan man så male med fx akrylmaling efterfølgende?
  For jeg tænker om det kan lade sig gøre når derunder er lak 🙂

  Ha en god dag

 6. Gitte says:

  Hej Dorthe
  Det har jeg ikke prøvet på en væg, så ved ikke hvordan resultatet vil blive. Har dog gjort det på malerier mange gange, og det går fint. Held og lykke til dig:o)
  Gitte

 7. Camilla says:

  Hej . Jeg ved det er et gammelt indlæg, men prøver lige alligevel. Jeg vil gerne prøve at gøre dig kunsten efter med bogsiderne som tapet, men jeg kunne godt tænke mig at høre, om der skal bruges meget limlak? Har aldrig brugt det før, så ved ikke hvor meget det rækker.

 8. Gitte says:

  Hej Camilla
  Du skal bruge Mr Johns Limlak, den er bedst og billigst. Hvis du køber en flaske med 750 ml, kan du beklæde ca 4 kvadratmeter vil jeg tro. Først limer du på papiret, sætter det på væggen og glatter det ud med penslen. Hold øje med luftbobler mens det tørrer. Når det er tørt skal det have et tyndt lag limlak mere.
  Held og lykke:o) Gitte

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *