Sådan rydder du op i dine hobbyartikler – 5 tips til større overskuelighed

Dette indlæg er skrevet af gæsteblogger Kamille Sommer fra www.oprydningskonsulenten.dk – og hun har virkelig forstand på oprydning!

Nyd godt af hendes geniale tips…

Alle der elsker at nørkle med forskellige hobbys ved at det let kan gribe om sig med forskellige ting der skal bruges når man sidder og kreerer spændende smykker, malerier, trolde, tøj etc.

Hobbyartikler optager også ofte en masse plads. F.eks. hvis du godt kan lide at male kunst, har du både et staffeli, lærreder, pensler, farver osv. stående, derfor er det nødvendigt at man jævnligt rydder op og gennemgår de ting man har, så det kun er de ting der faktisk bruges (eller kommer til at bruges i nær fremtid) der gemmes.

Her er 5 tips til at rydde op i hobbyartiklerne:

 1. Ryd op jævnligt, og organiser dine ting, så dem der passer sammen, ligger sammen. Fx perler for sig, pensler for sig, stof for sig, pallietter for sig, nåle for sig osv. Når du har organiseret dem på den måde, kan du derefter organisere dem efter farver og størrelser, så du nemt kan finde lige netop den ting du har brug for.
 2. Overvej om du har ting liggende du kun gemmer ”hvis nu…..”. Dette gælder også halvfærdige hobbyprojekter. Aftal med dig selv at de skal færdiggøres indenfor kort tid, eller giv det til nogen der gider gøre det færdigt.
 3. Gennemgå om der er ting der er gået af mode, så du ikke har lyst til at bruge det. Der er ingen grund til at gemme gammelt orange gardinstof, hvis du ikke har lyst til at sy dem.
 4. Når du organiserer dine ting kan du f.eks. gemme nogle af dem i smukke æsker, hvorpå du sætter labels på, hvor du har skrevet hvad der ligger i dem. Så er det nemt for dig og andre at finde dem.
 5. Når du sorterer så tænk mere i ”hvad kan jeg undvære?” fremfor ”hvad kan jeg bruge?”. Ved kun at gemme de ting du faktisk bruger, gør du plads til nye sjove kreative projekter, fremfor at optage en masse plads, så du ikke kan overskue at have flere ting liggende.

sommer

Kamille Sommer, oprydningskonsulent & Feng Shui konsulent. Indehaver af firmaet Creative Homestyling.

Læs mere om oprydning på www.oprydningskonsulenten.dk

Facebook: www.facebook.com/oprydningskonsulenten

 

2 replies
 1. Gitte Lacarriere
  Gitte Lacarriere says:

  God ide, de er også rigtig gode. De passer perfekt sammen med min ide om ikke at købe nyt tøj og sko i en måned!!!
  Gitte

  Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *