Om at skifte spor

Det er altid angstprovokerende. Altid foruroligende. Men også altid spændende, at skifte retning, skifte spor.

Jeg har i mit professionelle liv gjort det flere gange, og nu ser det ud til at det er ved at ske igen. Ja det ikke bare ser ud til, det er ved at ske igen.

For det er jo ikke noget der sker fra den ene dag til den anden. Man har jo tankerne længe, drømmene og ideerne de er der jo et godt stykke tid inden man er klar til at hejse sejlet.

Sådan er det i hvert fald for mig.

Nogle gange kan det tage lidt længere tid at lytte til den berømte mavefornemmelse, end som så. Og det har det gjort for mig.

Tidslinjen på det nuværende sporskift i min karriere, startede da jeg havde brystkræft sidste år. Det hele blev kastet op i luften, og jeg mener det hele. Mange af boldene har jeg valgt ikke at gribe igen, nogle har jeg grebet og givet videre. Og nu, næsten et helt år senere, står jeg tilbage med to bolde. Kun to. Og det er så fantastisk en fornemmelse. Det giver en voldsom klarhed og overblik. Og egentlig også styrke.

De to bolde er.

Mine indretningsopgaver.

Og

Mine MANGT værker. Og jeg skriver værker, for det er både plakater, malerier, fotografier og mange andre kreative og smukke dekorationer til væggene, som de sidste måneder har fundet vej ud fra mit værksted. Og fundet plads hos kunder, bl.a. gennem butikken på MANGT, gennem Instagram hvor folk er blevet forelsket i nogle af mine malerier og gennem netværk osv.

Og hvad er så det angstprovokerende ved det tænker du måske. Og det skal jeg fortælle dig.

Mine indretningsopgaver har jeg levet af i mange år, dem kombineret med workshops og mange andre bolde som jeg ikke greb igen. Jeg er god til at indrette, rigtig god. Så det er min sikkerhed i arbejdet jeg gør, at jeg ved hvad jeg laver og hvordan jeg kører en indretning i mål.

Men der hvor vi kommer ud i det nye og ukendte, er med mine værker. For selv om det stadig i bund og grund handler om at skabe smukke og funktionelle rum, så er det stadig et skridt i en ny retning.

Så lige nu leder jeg efter lokalet hvori jeg kan slå mig løs, for min værksted på 2. sal hjemme i genbrugshjemmet, er simpelthen blevet for lille.

Og den dag jeg finder det, som er snart, så skal der virkelig være plads til det kreative. Glæder mig allerede voldsomt. Til det skift der er i gang, og til de spændende opgaver der ligger forude.

Skulle du kende det perfekte lokale i Nørresundby eller Aalborg….så har jeg skrevet her om, hvad jeg søger…..

3 replies
  1. Jeannette
    Jeannette says:

    Inspirerende og fedt! Kommer gerne forbi og kigger dit nye lokale, hvis det er muligt naturligvis:o)

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kreativ og bæredygtig workshop med Gitte Lykke®mangt.dk/GitteLykke
Gitte Lykke Kolaj Magazine collageartist kunstner
®mangt.dk/GitteLykke
®mangt.dk/GitteLykke
®mangt.dk/GitteLykke