NÅR LIVET RAMMER

Det gjordet det for mig i april. Med sådan et brag. Den dag jeg fik at vide at jeg havde brystkræft.

Man forstår det ikke før man selv har prøvet det, at fuldstændig miste fodfæstet, at verden forandres på et split sekund og man pludselig er livstruet. Vi ved alle at vi skal herfra, men at få den besked i en alder af kun 41, det havde jeg nu ikke lige forventet.

Forløbet fra da til nu, godt 5 måneder senere, har været turmulsk, hårdt, indsigtsfuldt, forvirrende og givende og meget andet på en og samme tid.

Det er også grunden til at jeg har holdt en ekstra lang “sommerferie”, og været stille på diverse platforme. Der skulle fokuseres på helbredet, og det bliver der fortsat. Meget.

Når man får kræft, når folk hører ordet, så lyder det første spørgsmål noget lignende…”skal du så have kemo”…eller “hvornår taber du så håret”. Til begge spørgsmål har jeg kunne svare nej. Jeg kommer ikke til at tabe håret, for jeg har takket nej til kemo. Det svar udløser så endnu et spørgsmål, “jamen hvordan tør du det”. Hvortil jeg svarer, “jeg tør ikke andet”.

Inden jeg havde brystkræft, for nu er det jo opereret væk, havde jeg egentlig ikke en holdning til kemo eller ikke kemo, for jeg skulle jo ikke have kræft så det var jo ikke relevant, tænkte jeg. Det viste sig så at jeg rent faktisk havde en holdning til det. Det tog mig ca en måned at finde frem til at jeg ikke ønskede at modtage kemo som forebyggende behandling, og hvilken lettelse det var da beslutningen var taget. Jeg havde helt ufattelig meget modstand på at få skudt nervegift ind i min krop, og ødelægge resten af mit immunforsvar. Så hellere bygge kroppen op igen, gøre den stærk og modstandsdygtig. Det gav mening. Det er den sværeste beslutning jeg har taget i mit liv, og den vigtigste.

Nu tager jeg i stedet en masse andre metoder i brug, mest fra den alternative verden. Jeg får antihormonel behandling fra sygehuset, og det kombinerer jeg med kosttilskud, c-vitamin indsprøjtning, diverse behandlinger osv osv. Alle sat i værk i samarbejde med min danske læge og min tyske læge, der begge har en holistisk tilgang til tingene. En tilgang jeg ikke var klar over jeg delte med dem, før efter livet ramte mig.

Dette er et af de mere personlige indlæg på på bloggen, hvilket jeg fremadrettet har tænkt mig at gøre mere af. Dog ikke nødvendigvis med mit helbred i fokus. Arbejdsmæssigt har jeg måtte aflyse 14 workshops hen over sommeren og efteråret, det har jeg naturligvis beklaget dybt til arrangørerne, og jeg beklager meget at jeg ikke har kunne leve op til de aftaler jeg har indgået. Ville have nydt at møde alle de glade kreative mennesker, men måske det bliver på et andet tidspunkt. I stedet passer jeg, og min skønne forlovede, på mig, og det går forrygende.

Har overvejet om jeg skulle dele dette med jer, og det tænker jeg at jeg er glad for at jeg nu har gjort. For uanset hvordan man strikker det hele sammen, så kommer det til at præge og påvirke mig på alle plan, og dermed også her på bloggen. Og igen vil jeg lige understrege at denne blog aldrig bliver et omdrejningspunkt for mit helbred.

Nu vil jeg sætte mig med pensel, saks, tusch, blyant og blæk, og fortsætte med at tegne…..det er nemlig noget så sundt. Og mon ikke det ender med et produkt, et sted ude i fremtiden….

9 replies
 1. Lotte says:

  Smukke ord Gitte. Tak for at du deler. Dejligt at se hvor mange fine kommentarer du har fået på facebook for din åbenhed!
  Tak!

 2. Rie says:

  Hej Gitte!
  Har selv været turen igennem.Fik fjernet v. bryst i en alder af 33 år.Sagde dengang Ja til 36 strålebeh.efterfølgende 1år 5mdr.I kemobeh. Og nu mere end 25 år senere har jeg fået alle selskaberne bl.a
  lymfeødem i v arm mange smerter i hele kroppen og 100 andre senskader .Jeg fortryder bitterlig at jeg dengang tog imod tilbud om efterbeh. Rigtig god t helbrede til dig Gitte.M.v.h. Rie

 3. Dorte says:

  De bedste tanker til jer. godt du har din kreativitet. Det gør undeværker. Mange hilsener fra Dorte (Hals), der altid nyder at se Fra yt til nyt og at se dine kreative indslag her.

 4. Gitte Lacarriere says:

  Hej Rie
  Det lyder som noget af en omgang. Godt at du er her, jeg er ked af alle dine senfølger, håber ikke de er påvirker din hverdag alt for meget.
  Gitte

 5. pia degnehave says:

  kære Gitte.Har også selv været hele pakken igennem med livmoderhalskræft og alt hvad vi skal gennem gå er ikke små ting og bestemt ikke sjovt,bliv syg 2010 men slogs også med dumme senfølger. Sidder stadig og folder bøger med børnebørnene efter dit kursus i Hørsholm,det giver stor glæde.Til alle nyd livet vi er her kun til låns,husk at smil knus til dig Gitte.

 6. Gitte Lacarriere says:

  Tak for dine ord Pia, godt at du har det ok trods følgerne.
  Og hvor er det fedt at du stadig folder bøger, bliv ved med det!
  Glade hilnser
  Gitte

 7. Inge Amstrup says:

  Kære Gitte. Tusind tak for dit meget personlige indlæg. Ønsker dig alt mulig held og sundhed, så du kan komme godt ud på den anden side af den modbydelige sygdom.
  Tak for alle dine skønne genbrugsideer. Sidder igen og følger dine ideer på Tv’et , har set det hele før, men bare så skønt at snakke med veninderne bagefter om, ja man kunne også gøre sådan osv.
  Pas på dig selv og dine. Glæder mig til nye oplæg fra din blok, når du nu engang er super ok.
  Gode hilser med masser af energi fra Inge A

 8. Gitte Lacarriere says:

  Tak skal du have Inge, og fedt at du følger med i mine ideer:o)
  Hav en skøn dag.
  Gitte

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.