MED HØFLIGHED KOMMER MAN LÆNGST!!

Det lærte min mor og far mig, og det er jeg dem meget taknemlig for!

Men hold nu kæft hvor er der MANGE mennesker der ikke er høflige, betænksomme og venlige! De er i stedet grådige, egoistiske og kan overhovedet ikke se at det giver SÅ god mening at være venlig og betænksom over for andre mennesker, også fremmede.

Som for eksempel i dag, da jeg sidder på det jeg kalder mit “Aalborg-kontor”, hvilket er en café i Aalborg. Der kommer en familie på fem ind, der gerne vil sidde og nyde te, kaffe og lækkerier. Der er ikke plads, ikke umiddelbart i hvert fald.

Og dog.

Ser man sig omkring sidder der EN person i et sofaarrangement med plads til, guess what, fem personer. Hun er færdig med sin kaffe, og hendes veninder sidder i et andet sofaarrangement ved siden af, hvor hun nemt kunne sætte sig på den stol hun kom fra. Men nej. Hun bliver gud hjælpe mig siddende, og stirrer ned i sin telefon. Efter hun har kigget op og registreret at der her står fem mennesker der IKKE har en plads. Jamen jeg fatter det ikke. Hvordan kan man ikke se at det vil være god karma, og en super fin ide at give plads til andre!!

Jeg håber inderligt at størsteparten af mennesker er gode, det er faktisk min grundopfattelse af mennesker….naiv måske, men det er hvad jeg tror på. Og når man så oplever folk som disse, så bliver jeg simpelthen noget så overrasket. Helt ærligt, hvad har lidt høflighed skadet….og især i den tid vi i dag lever i!

Jeg siger det bare!!

Men masser af smil, god karma og glade tanker……

Gitte

blokhusjuli2014444

Dette billede er af min skønne søn. Fra sommeren hvor vi skrev små glade breve, og lagde dem rundt omkring til dem der tilfældigt fandt dem. I cykelkurve, indkøbsvogne, i hækken og mange andre steder. Det er, efter min mening, den slags som vi kan vise og lære vores børn. På den måde bliver de forhåbentlig positive, betænksomme, venlige og imødekommende over for andre mennesker, også de fremmede.

 

4 replies
 1. Karina says:

  Det syntes jeg er en god ide, der er nok dårlig energi i verden i dag….så lad os da få noget positivitet frem!
  Karina

 2. Daniela says:

  Hvis du virkelig tror på det bedste i folk forstår jeg ikke dit indlæg.
  Måske der var noget med hende som lige præcis gjorde at hun ikke rejste sig?
  Man kunne jo sagtens gå hen og spørge pænt om de måtte sidde der? Så fik hun en chance. Jeg siger bare, at nogle gange sker der ting som vi ikke kan se.
  Den ide med små sedler, hvor ville jeg blive glad og rørt hvis jeg fandt sådan én. Rigtig sødt!

 3. Gitte Lacarriere says:

  Du kan have ret Daniela. Man kan ikke se og læse folk, og dermed få forståelse for hvorfor de gør som de gør. Men jeg mener dog stadig at høflighed og betænksomhed bør være det oplagte valg, i en hver situation.
  Gitte

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.