Latterlige valentinsdag!

Så er det februar igen, den tid på året hvor vi viser hinanden hvor inderligt vi virkelig elsker hinanden, hvor meget vores partner betyder for os, viser vores taknemlighed, respekt og ikke mindst kærlighed.

Det er blevet tid til valentinsdag!

Jeg har advaret min forlovede. Lad være med at komme med noget som helst, jeg vil blive simpelthen blive godt og grundig fornærmet. Jeg ville faktisk blive sur!

Hvert år forundres jeg over hvordan denne amerikanske tradition, har fået godt og grundig fat i os danskere. Og vi er jo ikke de eneste. Da jeg for 20 år siden boede i London, var de mere end fuld i gang derovre med det samme.

At bruge penge i vildskab for at vise deres kærlighed. På chokolade, blomster, undertøj og restaurantbesøg. Allerede dengang tænkte jeg at der var et eller andet galt, det var lige lovligt materialistisk efter min mening. Og det er det stadig.

At blive påduttet at skulle vise sin kærlighed, på én bestemt dag, det underminerer jo den kærlighed vi har til hinanden. For hvad så med årets 364 andre dage?

Jeg sætter da MEGET mere pris på den gave min forlovede kommer og giver mig på en vilkårlig dag, helt umotiveret. End den han “bør” give mig i anledning af valentinsdag. Så fortsæt endelig med det…

I dagens “anledning” lavede jeg dette lille design, hvilket er meget sigende, hvis jeg selv skal sige det.

Nobody puts love ind the corner!

Happy Valentines Day!

Men hvad mener I? Er jeg den eneste smaskforelskede kvinde i kongeriget, der bare ikke kan se formålet med galskaben?

6 replies
 1. Louise says:

  Kan nu godt lide en gave fra min mand. Han er ikke god til at give noget ellers, selv om det nok ville være det rareste at han kom med det af sig selv:o)

 2. Nette says:

  Prøv at google Valentins Dag. Det er ikke en amerikansk tradition. Dagen har faktisk nogle rigtig gode historiske rødder og kærlige historier bag sig 🙂
  At amerikanerne har gjort den commerciel er ingen overraskelse haha. Jeg vil ikke sætte mig i den ene eller den anden side af bokse-ringen. For nogle kan det betyde alverden at deres kæreste gør NOGET også selvom det er lidt “forventet”. Det er jo mange som ikke er særlig gode til det i hverdagen, så hvis en person kan leve højt på opmærksomheden fra dén dag – fred med det 😉 Selv er jeg også forelsket og føler mig værdsat på mange måder, så hvad der sker imorgen er ikke så vigtigt – siger dog aldrig nej til ekstra hyggetid med ham den eneste 🙂

 3. Birgit villadsen says:

  Nej du er ikke den eneste der ikke bifalder alle de amerikanske traditioner der flyder ind over landet i Lind strøm og i bund og grund mest støtter de forretningsdrivende. Jeg har det helt på samme måde med ‘mors dag’
  Til gengæld er jeg glad for at jeg på 34’år er gift med en mand der giver gaver og påskønnelse i hverdagen. Og for hvem det er en selfølge at vi hjælpes ad med hverdagens pligter ( rengøring, vasketøj, indkøb o.s.v.) – det er ikke noget han hjælper mig med, men noget vi naturligt gør sammen, eller den der har tid.

 4. Gitte says:

  Det lyder dejligt Birgit:o)
  Er enig med dig i mors dag. Kan godt lide at få en tegning fra mine børn, men den behøver ikke komme den dag. Og de skal absolut ikke bruge penge på noget til mig, det syntes jeg er spild.
  Gitte

 5. Gitte says:

  Godt med lidt mere baggrund omkring dagen, tak for det. Det kommercielle kan nemt skabes ud af kærligheden.
  Fair nok at det for nogen kan betyde meget, jeg mener bare at det er påtaget og dermed ikke “ægte”.
  Vil som nævnt blive skuffet hvis min forlovede kom med noget til mig i dag.
  Gitte:o))

 6. Janet says:

  Man kan jo ikke sige det er påtaget og ikke ægte. Det afhænger vel af hver og en af os. Det jeg gir eller gør i dag, det er akkurat ligeså ægte som det er når jeg gør det en anden dag end Valentines Dag.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dage i Aarhus

/