Kreativitet – nøjsomhedens uventede kusine

Jeg har inviteret Trine Baadsgaard fra www.nojsom.dk som at skrive et lille gæsteindlæg her på bloggen….det omhandler madspild og det kan I nyde lige her…..

Når man har besluttet sig for at man ikke længere gider bruge ’dumme’ penge, bliver man kreativ.  Jeg har f.eks. sat mig selv for ikke at ville smide mad ud. Som i SLET ikke.  Førhen landede mad for tusindvis af kroner i min skraldespand, simpelthen fordi jeg var sjusket og ligeglad. Da jeg tog beslutningen efterlod det mig med den udfordring, at jeg skal lave noget af det, der er blevet til overs fra f.eks. i går. Intet er mere kedeligt end en halv steg, der ikke blev spist – og der er i hvert fald sjældent nok til hele familien. Men hov – jeg har lidt runkne grøntsager, lidt hvidkål og lidt chili i bunden af grønsagsskuffen og en pose risnudler i spisekammeret. Sammen med steg-stumpen er det alt sammen gode ingredienser til noget lynstegt wokmad, i med lidt fiskesovs – og vi har et måltid. Hertil f.eks. en forret bestående af  brødhapsere – ristet brød med lidt revet hvidløg, lidt smeltet ost eller tomater og oregano. 

Resterne skal i spil på en ny måde, hvis det skal blive brugt og ikke mindst blive lækkert! Og nu kan jeg næsten ikke holde ud at se på, at folk smider mad ud  – udover at det er dyrt, er det også uetisk, så det er også blevet en holdning for mit vedkommende. Og pengene kan jeg sagtens bruge på noget sjovere.

Trine

Besøg Trines hjemmeside www.nojsom.dk og få endnu flere fif, og måske et kig i hendes nye e-bog

NØJSOM Hundredevis af genveje til bæredygtighed og luft i budgettet.

Jeg kan varmt anbefale bogen, der er proppet med geniale tips til et nemmere og mere nøjsomt liv.

fotonoejsom

1 reply
  1. Charlotte says:

    Lyder som en fin bog.
    Og kan godt lide at nogen går forrest, så vi andre har en mulighed for at gøre vores del.

    Charlotte

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *