HJEM MED DESIGN, ER UDEN PERSONLIGHED!

Det er noget af en påstand….måske er den for at fange din opmærksomhed, eller måske er det faktisk sådan det er!

Der er simpelthen noget jeg ikke begriber! Og tankerne om lige præcis dette har altid været der, det var dog først i sidste uge at de faldt helt på plads.

Og det gjorde de da jeg besøgte en ny livsstilsbutik i mit lokalområde. Nyåbnet med stor bravour, champagne, musik og det hele. Og det er en fin butik, smuk indrettet. Stilfuld og lige til at købe sig fattig i.

Det der er med denne butik, som jeg vil lade stå unævnt hen, OG alle de andre livsstilsbutikker…eller interiørbutikker, er…..AT DE ALLE HAR DE SAMME VARER!!!!!

Det frustrerer mig på et plan hvor jeg har lyst til at rive håret ud af hovedet.

Jo, jeg kan godt se at HAY er pænt design, at Muuto er æstetisk smukt, at Normann Copenhagen er cool og at Kähler er jaaa keramik. For ikke at nævne Poul Pava som er blevet fuldstændig overeksponeret! Men der er altså bare så meget mere godt derude, meget mere!!!

Så hold nu lige op tænker jeg. Hvis det skulle være toppen af dansk boligindretning, OG alle syntes at det er sådan vi skal bo for at passe ind. Så bliver det sgu da for kedeligt, kønsløst og fuldstændig uden personlighed, charme og sjæl.
Jeg begriber ikke de mennesker som udelukkende bor med disse “design genstande”, det forundrer mig. Jeg opfatter det som at disse mennesker IKKE vælger at tage stilling til det de omgiver sig med i deres hjem, at de UDELUKKENDE køber “det sikre” for ikke at skille sig ud, eller for at signalere at de har stil. Gu har de ej. De bor i upersonlige hjem, der absolut ikke støtter dem optimalt. Hjem der hverken har charme, identitet eller hygge som vi danskere ellers er noget så kendte for.

Jeg siger ikke at man ikke kan købe design, det kan man godt. Men bliver det det eneste man ånder og lever for, mener jeg at man mister personligheden og intensiteten i sit hjem.

Bor jeg med nykøbte ting tænker du måske, ja det gør jeg da. Men de er nøje udvalgte, og absolut ikke valgt ud fra hvad designeren bag hedder, eller hvilket mærke de er!

Det er nemt at generelisere, og endnu nemmere at udtrykke sin mening på sin egen blog. Men det er nu engang sådan at jeg har det, og hvor er det befriende at kunne udtrykke det. Lige præcis som JEG ønsker at gøre det!

Gad vide hvad de så mener om folk som mig, der bor med 80% genbrug og gør en ære i at give mit hjem, og dermed min familie, et trygt, varmt, personligt og sjovt hjem at leve i. Gad vide…..

Her er et par eksempler på hvad jeg mener når jeg skriver om det upersonlige valg, om mainstream og om at ville passe ind,  ELLER om at ønske at signalere noget til omverdenen. Det ønsker vi jo alle at gøre, der skal bare være mere omtanke! Meget mere omtanke!

dansk_design_gittelacarriereOg har du nu lyst til at se hvordan jeg mener vi ellers kan leve, så kig med her i et tidligere blogindlæg fra mit eget hjem…….

 

13 replies
 1. Jesper says:

  TAK! Tak fordi du endelig siger det vi andre ikke tør sige til vores omgangskreds. Netop at deres hjem er indrettet uden personlighed men købt ud fra boligblade, Instagram og andre reklamebetalte medier.
  Er selv vokset op i et hjem med design, men nu hvor jeg skal overtage tingene fra disse, er det ikke design jeg ønsker, eller det jeg kan huske fra min barndom. Men de ting med sjæl. De er de ting som giver mening.

 2. Gitte Lacarriere says:

  Tak for opbakningen, det betyder meget!
  Enighed på dette område er en vigtig ting, kunne være skønt at overbevise og finde enighed endnu flere steder:o)
  Gitte

 3. Mette Jensen says:

  Du har noget så meget ret!!!!
  Tak for at du lukker op for dine holdninger, som ingen andre tør gøre….tilsyneladende!

 4. Hanne says:

  Fuldstændig enig med dig! Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan det kan gå til, at 80% af befolkningen er ved at dåne over de skide Kähler vaser! De er røvkedelige! For ikke at tale om alt det andet upersonlige charmeforladte design til overpriser. Befriende læsning fra dig!

 5. Gitte Lacarriere says:

  Tak Mette og Hanne. Det var også befriende at skrive det!
  Kähler er også et mysterie for mig, og jubilæums vasen det var da vældig morsomt:o)
  Men forskelligheden blandt mennesker den er fascinerende, og jeg er helt vild med den!
  Gitte

 6. Maria Blok Hansen says:

  Jeg er helt enig.
  Nogle ville vel sige…’Det skal du jo mene når du har en genbrugsbutik’. Nej det skal jeg ikke.
  Og jeg glædes hver gang mine kunder finder ting som kan give deres hjem personlighed. Det er jo forhulen derfor jeg har kørt til udlandet og indkøbt tingene.
  Hilsen Maria
  Tidens Ting – Genbrug og fransk Brocante

 7. Gitte Lacarriere says:

  Det er da lige det du skal Maria, en god indstilling og holdning du har der!
  Genbrug, vintage og bæredygtighed er da vejen frem:o)
  Gitte

 8. ove kyhn says:

  Hej Gitte Når du skal til et andet hjørne af danmark Helsingør. Skal du besøge til lille hotel ikke alene er huset nænsomt renoveret men hvert rum er indrettet med personlighed og charme.
  Du vil ku lig det. Kyhns gæstehus.
  VH Ove Kyhn

 9. Gitte Lacarriere says:

  Tak for tippet Ove, det vil jeg helt sikkert gøre. Er ofte på Sjælland, så mon ikke det kan lade sig gøre:o)
  Glade hilsner
  Gitte

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *