En uge på en øde ø – dette er hvad jeg skal have med

En øde ø i en uge...

En uge på en øde ø – dette er hvad jeg skal have med.

Det er spørgsmålet man selv stiller som barn, og får stillet som voksen. Hvad ville man egentlig tage med sig hvis man vitterligt skulle være på en øde ø i en uge.

Det har jeg fundet ud af. Sådan næsten da.

For jeg skal nemlig bo på lille ø i en uge, da jeg har fået tilbudt et artist residency til at komme på Ideas Island i den svenske skærgård. På øen, der udlånes af motivational speaker Fredrik Haren, er der et dejligt lille hus, med rindende vand fra naturen og varme. Og så er der der ro. Og kun mig i en hel uge. Hvis jeg altså ikke havde valgt at invitere min mand med, og så er vi to. Øde er den jo i sagens natur jo så ikke, men det lyder godt.

Så han må  jo være en del af kategorien,  af det jeg ville tage med på en øde ø.

Men hvad skal ellers med.

I og med at Ideas Island er til for at få gode ideer, udforske ens kreativitet og fordybe sig i nye ideer og projekter. Så skal jeg naturligvis have en del af mit vintage papirlager med, så jeg kan skabe nogle mixed media collager til mit atelier og min webshop. 

Og lige der, kommer så kunsten at begrænse sig. 

For vi skal køre derover, og vi skal sejle de 200 m ud til øen i en lille jolle. Så begrænsninger på plads det er der, og det er faktisk en behagelig følelse.

Så jeg er ved at gøre klar til at pakke et par kufferter med papir, små lærreder, lim, maling, stof og andet godt. Så er det kun de to kufferter jeg har at arbejde med, og jeg glæder mig voldsomt.

Ud over mine kufferter med materialer, og min mand, så skal der lækker mad, god vin, badetøj, bøger og yogatøj med. Og måske et kamera…..Mulighederne er mange, men der skal heller ikke pakkes for mange muligheder i taskerne, for så kan det stresse mere end det gavner.

Planen er ro og fordybelse, at få naturen ind i krop og sjæl og opleve livet på en anden måde og forhåbentlig er det med nye øjne at vi sejler derfra igen, i den lille jolle.

Ift. corona, handler vi størsteparten ved click & collect i Sverige suppleret med lidt hjemmefra, så vi kommer desværre ikke i nærheden af de søde svenskere, eller kommer til at opleve andet end øen. Så det må vi have til gode til en anden gang. Har altid drømt om at opleve Stockholm, så den forbliver på listen over destinationer der bør indtages.

I første omgang er det den øde ø, og jeg er dybt taknemlig for at jeg er blevet tilbudt dette artist residency. Ganske gratis. 

Det fungerer sådan at man ansøger om at bo på øen, og nogle er så heldige at blive tilbudt et ophold. Jeg er en af dem. Det er gratis, og ja det kan lyde som om det er for godt til at være sandt, men det er det nu ikke. Fredrik Harens tanke er at han gerne vil give noget til andre mennesker, og ved at åbne øen op for folk der har samme holdning og indstilling til livet som ham, giver han noget godt videre. Ønsker man at donere penge til en velgørenhed han støtter er det ganske frivilligt. Et genialt koncept tænker jeg.

Og jeg glæder mig som et lille barn til juleaften….så nu vil jeg fortsætte med at pakke kunstkufferterne ned….tøjet er sekundært, især i og med at den står på 25 grader….

Vi ses.

6 replies
  1. Mette
    Mette says:

    Fedt. Lyder som den mest dejlige oplevelse. Glæder mig til at se billederne….og naturligvis din kunst.

    Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Originale kunstværker NO ENTRY og NO ACCESS af Gitte Lykke/MANGT.dk©MANGT.dk/GitteLykke
Naturhytten_GitteLykke©MANGT.dk/GitteLykke

Hytteturen

/
MANGT Sommer Event 2020©MANGT.dk/GitteLykke
Kunstudsalg hos MANGT.dk©MANGT.dk/GitteLykke