Derfor er keramik så populært!

Engang var keramik, især det tunge 70’agtige af slagsen, rædselsfuldt. Det var grimt og tungt. Det er der nogen der stadig vil påstå at det er!

Men tiderne ændrer sig, og vores smag skubbes i en ny retning. Vi bliver påvirket af alt omkring os, og når vi ser stylisterne i boligbladene kaste om sig med især tysk keramik, så varer det ikke længe inden vi selv gør det.
Sådan er det bare, og sådan vil det blive ved med at være!

Noget der også tiltaler de fleste, er at mange af de keramiske vaser og skåle er håndlavede. Og i denne tid hvor vi ser ind ad, væk fra masseproduktionen og nyder det æstetiske, så tiltaler det smukke keramik mange af os.

Jeg er også faldet for keramikken, det gjorde jeg for nogle år siden, og den er her i genbrugshjemmet endnu. Dog her jeg flere gange udskiftet mine vaser og krukker, så at jeg nu har den fineste lille samling (på ca 10 stk). De er ikke alle fra genbrug må jeg erkende, hvilket faktisk ikke huer mig, men sådan er det. Selv om jeg er meget glad for sjælen og det unikke i genbrug, så må jeg jo erkende at der nogle gange produceres nye ting som jeg så også føler mig draget til som så mange andre.

Anyway. Jeg har fået taget lidt billeder af lidt lækker keramik. Både her i genbrugshjemmet, hos min kæreste (der også har godt stil:o)  og lidt fra Butik Gejst i Aalborg (hvor der er mange lækre vaser at finde!).

3 replies
 1. Marie says:

  Har selv en mindre, eller større samling. Elsker keramik, og fatter ikke at det der var så grimt, nu er smukt….

 2. Caroline says:

  Jeg ser det som især glasuren, som er flot på omtalte keramik.

  Mange af os har det hvide hjem, som man et sted dybt nede er lidt træt af, og derfor er det superfedt med de vægtige farveoplevelsesklodser. … Og den anden vej rundt er, at keramikken kommer til sin ret i vores mere retlinede hjem, end som det var i “gamle dage”, hvor alt var groft og orange og brunt.

  Dejlig artikel her på bloggen, tak for den, Gitte 🙂

 3. Gitte says:

  Ja farverne mod de hvide vægge, giver varme og personlighed. De er perfekte til at skabe stemning.
  Og tak for de pæne ord:o)
  Gitte

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dage i Aarhus

/