Bevidsthed

Jeg har altid haft tanken, hvorfor kan folk ikke bare være gode ved hinanden. Hvor svært kan det dog være? Jeg er tydeligvis naiv, for sådan er verden jo ikke just skruet sammen. At vi bare lige kan være søde ved hinanden, og så skal det hele nok gå.

Men hvordan er den så, den verden vi i dag er i. Den er fyldt med dårlige og skræmmende nyheder, krig og ødelæggelse og en meget lang liste over elendigheder. Det er dem vi hører om, og det irriterer mig.

Bare fordi det sælger  aviser og skaber opmærksomhed, er det ikke nødvendigt at svømme rundt i alt det dårlige. Det virker ikke, i hvert fald ikke for mig.
For flere år siden valgte jeg bevidst nyhederne fra, sidenhen aviserne. For at undgå at blive konfronteret med alt det grusomme. Lad mig hellere leve i min egen verden, egen realitet. Hvor jeg vælger hvad dagen skal indeholde, og hvilket humør jeg skal være i. Og ikke lader nyhederne tage den beslutning for mig. Det er nemlig sådan, at jeg bliver bange, jeg bliver ked af det, jeg bliver bekymret og så lidt mere bange – når jeg følger nyhederne. Og det ønsker jeg ikke at være.

Så jeg tager et bevidst valg om ikke at følge alt for meget med i hvad der sker ude i verden, og jeg har endelig accepteret, at jeg er sådan. For egentlig mener jeg ,at man som indbygger på denne planet, har et ansvar når det kommer til at holde sig informeret. Så lidt dobbelt er det, men jeg takker nej.

Og så takker jeg i stedet ja til en hel masse andet.

Tiden er vel det jeg sparer mest af, ved ikke at sidde og læse eller se nyhederne. Dernæst er jeg et gladere menneske, og det er vist en god nok gevinst i hverdagen. Og nyder i skrivende stund at sidde og nyde brændeovnen i sommerhuset, den er dejlig imødekommende, varm og tryg.

Blot lidt ord der skulle ud….

2 replies
 1. Pernille
  Pernille says:

  Du har ret. Jeg er selv utrolig utilfreds med måden nyhederne leveres på, de gør mig ked og bange. Derfor har jeg også valgt at lægge dem væk, ønsker ikke negativitet. Kan godt følge med alligevel!

  Svar
 2. Gitte
  Gitte says:

  Korrekt Gitte! Godt sagt.
  Ønsker godhed som dig, men naturligvis er verden ikke sådan!
  Men det går alligevel:o)))

  Svar

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *