Et besøg på Trapholt

I fredags var jeg en tur i Kolding i forbindelse med en indretningsopgave, da mødet var overstået gik turen til Trapholt. Jeg har ofte hørt og læst om Trapholt, om jo er museum for moderne kunst og design, så nu skulle det opleves.

Nu er jeg ikke kunstkender, ikke endnu i hvert fald. Men jeg ved hvad jeg kan lide, uden at have styr på navne, perioder eller penselstrøg. Og jeg havde den mest fantastiske oplevelse.

Der var flere gode udstillinger. Bl.a. Instant Icon og Overtryk var interessante. Men den der gjorde allermest indtryk på mig, var Tidsrejsen af billedkunstner René Holm, den er intet mindre end genial.

René Holm har brugt gamle fotografier fra Kolding fotografen Aagaards arkiver, sat personerne ind i malerier fra guldalderen. Hvilket har resulteret i de smukkeste værker på 2×2 meter. Malerierne gjorde indtryk, og endnu mere historien bag samt fotografierne der beklædte væggene.

I mine prints i MANGT butikken, bruger jeg også fotografier og udklip fra en svunden tid. Og sætter dem i en ny kontekst, der gør at budskabet bliver helt anderledes.

Så inspireret på min tur til Trapholt, det blev jeg. Læs om nuværende og kommende udstillinger på Trapholt her. Nu vil jeg sætte mig tilbage i stolen, og læse om hvordan René Holm skabte udstillingen Tidsrejsen.

5 replies
 1. Karin says:

  Hej Gitte
  Interessant at læse. Ville gerne selv komme den vej forbi, men bor desværre på Bornholm så kommer ikke så ofte til den del af landet.
  Karin

 2. Betina says:

  Har selv været der i forrige uge, et skønt sted. Og jeg er enig med dig i Rene Holms udstilling, den er formidabel. Kunne også godt lide ICON.
  Tak for interessant blog.

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Dage i Aarhus

/