Berit siger jeg er pinlig

Faktisk så pinlig som man overhovedet kan være, og så mere til.

Jeg modtager en del mails, med søde rosende ord omkring mit arbejde og min kreativitet, og med spørgsmål til hvordan man gør med et specifikt projekt. Og jeg er naturligvis glad for at modtage dem, ros er altid dejligt, så smiler jeg.

Lige for tiden genudsendes første sæson af Fra yt til nyt på DR1, og det har gjort at der er kommet en masse mails. Gode og glade mails.

Men den fra (lad os kalde hende) Berit, var ikke så positiv. For hun er godt nok ikke tilfreds. Her er hvad hun skrev til mig….

Kære Gitte
Jeg har set de fleste af udsendelserne ‘fra yt til nyt’. Mange dygtige, spændende, flotte og anderledes projekter er det blevet til.
MEN så er er der dig. Jamen, jamen værre, grimmere og mere smagsløst er det svært, at forestille sig, at det kan gøres.
Dit bildæk med ben og trøje. Hooold nu op. Det ville end ikke få en plads i min garage. Dit klister lim på stort set alt, og klistre på noget andet, jamen det er jo ikke spor hot!
Så roser du dig selv i en uendelighed. Det burde ikke være nødvendigt, hvis dine ting var cool. Så vi andre nok rose dem.
De bedste hilsner Berit

BUM. Sådan kan en mail jo også formuleres, med masser af kritik, negativitet og frustration. Jeg læste den et par gange, og lod den lande.

Tænkte lidt over hvordan man svarer på sådan en mail, ikke at den skal besvares, men det mener jeg nu er god stil når Berit jo har gjort sig ulejligheden med at finde min mail adresse, og skrive til mig.

Så skrev jeg…..

Hej Berit

Tak for din mail, og for at du følger programmerne, de har jo været en stor succes både herhjemme og i resten af Skandinavien.

Vi er som mennesker forskellige, alt andet ville være kedeligt og uinteressant.
At du er til noget andet end det jeg er til, og lever af, er helt ok med mig. Jeg må jo virkelige have rørt noget i dig, når du vælger at bruge tid på at finde min mailadresse og skrive til mig.

Jeg håber du får en dejlig sommer. Så vil jeg koncentrere mig om mine mange tilfredse kunder:o))

Mange glade hilsner
Gitte

Mennesker fascinerer mig, og det gør Berit absolut også. For hvad er det for mekanismer det er i spil, når man har behov for at sende en mail som hendes. Får hun det bedre af det, bliver hun glad, lettet eller noget helt fjerde. Jeg ved det ikke, og kan helt sikkert sige at jeg ikke forstår hvorfor hun sendte den. Selvfølgelig er hun berettiget til sin mening. Den er modtaget, den er besvaret, og den har bragt smilet frem på mine læber.

Ved ikke om det var hendes intention.

16 replies
 1. Irene Lund
  Irene Lund says:

  Smag kan jo ikke diskuteres, men jeg må da tildels give Berit ret lige mht dit såkaldte bildæk, som er en smadder god ide, men jeg har polsteret møbler i mange år, og synes nok det er det mest sjuskede du har lavet, for det kunne være lavet skide smart. Men det er lidt for nemt at sige sin mening i dag, når man ikke behøver at så ansigt til ansigt, hvilket gør mange sure opstød til en realitet. Fedt med folk der har deres egen smag Gitte, bare flere ville have det.
  Bloggen er under opbygning

  Reply
  • Gitte
   Gitte says:

   Hej Irene
   Bildækket der blev til en stol/taburet, var absolut anderledes. Og havde jeg været uddannet møbelpolstrer, havde resultatet helt sikkert været anderledes. Tak for dine ord:o)
   Glade hilsner Gitte

   Reply
 2. Mia
  Mia says:

  Lige præcis i denne her sammenhæng er der bare nogen der skal lære at holde deres mund. Altså fint at sidde hjemme i sofaen og sige til sin mand eller andre at noget er grimt, usmageligt osv. Men at gøre så meget ud af det at man ligefrem sender en mail, må da virkelig være fordi man har for meget tid. Det er jo ikke et program man bliver tvunget til at se, og man kan bare tage de ideer med sig som man synes om…..Vi er jo alle forskellige og har forskellige meninger, men hvorfor være negativ bare for at være det.
  Jeg hader virkelig brok når den er så meningsløs som her.
  Godt du kan smile af det
  Fortsat god dag

  Reply
 3. Lone Winther
  Lone Winther says:

  Kære Gitte
  Jeg ved der er mange som følger dig og din spændende kreativitet.
  Jeg beundrer dit mod til at være dig selv – hele vejen!
  Vi har alle forskellig smag – som du selv skriver, gudskelov!
  Hilsen Lone

  Reply
 4. Susanne Morell
  Susanne Morell says:

  Hej Gitte

  Man bliver lidt ked af det, på vores alles vegne. Det demonstrerer hvor let det er, at fyre en bredside af mod andre, for man ved på forhånd, at man ikke skal stå til regnskab. Men heldigvis er langt de fleste mennesker født med god stil, og ville aldrig gøre sådan noget lignende. Jeg er glad for, at jeg gør som jeg nu en gang synes passer bedst til mig, mine og vores liv. Det skal andre også – så tillykke med, at du også går dine veje. Det andet er for nemt, billigt og udvikler hverken den der sendte den mærkelige besked, eller os andre.

  Lad mig til sidst tilføje, at jeg er ikke særlig dygtig til at genbruge – min fantasi er desværre ikke stor nok, men jeg har frygtelige gode stunder i dit selskab på tv, og synes det er så hyggeligt. Derfor tilmeldte jeg mig også din side her for nylig, for jeg tænker du kan lære mig lidt af hvert 🙂

  Fortsat god vind – glæder mig til at se mere.

  Venlig hilsen Susanne

  Reply
  • Gitte
   Gitte says:

   1000 tak for de søde ord Susanne, dejligt at du bliver inspireret, det er det som er hele planen:o)

   Glade hilsner
   Gitte

   Reply
 5. Mie Krogh Haugaard
  Mie Krogh Haugaard says:

  Hejsa
  Jeg har ikke set mange af omtalte udsendelser – desværre. Så det jeg vil rose dig for her ( så er du fri for det selv ) er dit overskud og din fuldstændig fantastiske både at tackle Berit på . Alt det bedste herfra

  Reply
 6. Mona Svendsen
  Mona Svendsen says:

  Hahaha ja men kan man være god til alt…. nope. Og du laver i hvert fald det du elsker og så er det nemt at side i sofaen og kritisere…. Hun kunne jo have rejst sig fra stolen og lavet sin egen løsning, og sendt den med….så kritiserer hun i hvert fald på et saglig grundlag.
  Ha en fantastisk dag/aften.

  Mvh Mona

  Reply
 7. Sanne
  Sanne says:

  Utroligt at konen ikke bare skiftede kanal. Fedt svar du sender hende
  Vi er nok særligt sårbare, når det handler om kreative udfoldelser, der er tit så meget “af os selv” i de ting vi laver. Der er det et godt motto: “Hvis ikke man har noget pænt at sige, så skal man holde sin mund”.
  Sanne

  Reply
  • Gitte
   Gitte says:

   Helt enig Sanne. Men mon ikke hun fik noget ud af det, luft fik hun da i det mindste.:o)
   Vi ses jo snart til workshoppen.
   Hilsner Gitte

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kreativ og bæredygtig workshop med Gitte Lykke®mangt.dk/GitteLykke
Gitte Lykke Kolaj Magazine collageartist kunstner
®mangt.dk/GitteLykke
®mangt.dk/GitteLykke
®mangt.dk/GitteLykke