AVOCADOPLANTER PÅ DEN NEMME MÅDE!

De har nu vokset i min vindueskarm i et par måneder, og lige så stille og roligt er syltetøjsglassene og rødbedeglassene, som var fyldt med jord, begyndt at forvandle sig til de smukkeste grønne planter.

Og jeg elsker det.

Hver morgen sidder jeg i karnappen og kigger ud over Limfjordsbroen og fjorden, på at solen står op og byen vågner. Og så sidder jeg og kigger lidt på mine planter, der gror og vokser fint i vindueskarmen.

Hvad har jeg plantet tænker du måske….der er nemlig mere end avokadoplanter.

Det er genbrug for alle pengene. Jeg spiser mange avokadoer så derfor er der en del avokadosten der er ved at blive til fine planter. Så er der valnødden som jeg fandt på fortorvet, den har vokset sig stor og fin. Mit helt eget valnøddetræ. Og så er der de to agern jeg såede, som også spirer på fineste vis. Især træerne skal op i haven i vores sommerhus, om nogle år kan min mand og jeg plante dem, det bliver så godt.

Og jo, der kommer nogle små fluer, det kan ikke undgås, men det er nu det værd tænker jeg. Måske jeg skulle ønske mig et pænt orangeri/drivhus til vindueskarmen til jul, det vil gøre godt. Og så vil de sikkert vokse endnu hurtigere.

Da jeg startede med avokadostenene, var det efter en video på youtube. Hvor man satte tandstikker i siderne, og stenene skulle ligge i flere uger halvt dækket af vand. Den metode er jeg kommet fra, efter kyndigt råd fra en sød kvinde. Så nu lader jeg dem ligge i et tomt genbrugsglas med lidt vand i, i køkkenet nogle dage. Inden jeg tager stenen op, lægger jord i og derefter stenen i igen. Den skal placeres med bunden ned af, dvs. den del af stenen som er fladest og mørkest. Og så lader jeg toppen være synlig.

Der var fremgangsmetoden, og jeg håber at du får lyst til at komme i gang med selv at skabe planter. Det er fantastisk, intet mindre!

3 replies
 1. Anne Vejbæk
  Anne Vejbæk says:

  Kære Gitte!!
  Har “prøvet” mange gange med de der sten…..Går fint indtil de første blade “gulner” og visner og falder af. Og så bliver jeg sur og smider planten ud (hver gang)……Kan jo prøve én gang til!!!
  Mange hilsner fra Anne

  PS.: Din FREM-plakat hjalp mig og det gør den stadig. TAK for det

  Reply
  • Gitte
   Gitte says:

   Hej Anne
   Prøv endelig igen. Det skal dog siges at jeg endnu ikke er kommet til de gule blade, hvilket jeg jo håber ikke sker. Er utrolig glad for at plakaten hjalp dig igennem en svær tid, og stadig gør det. TAK. Det er lige præcis det der er tanken bag det jeg laver, at de hjælper med livet.
   Gitte

   Reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Naturhytten_GitteLykke©MANGT.dk/GitteLykke

Hytteturen

/
MANGT Sommer Event 2020©MANGT.dk/GitteLykke
Kunstudsalg hos MANGT.dk©MANGT.dk/GitteLykke